Самоконтрол на пътя с личен дрегер/алкохолтестер ...

Дата: 02 Окт 2017

Автомобилът отдавна е по-бърз и по-пъргав от реакцията на водача. Тогава, когато тази реакция е под влиянието на алкохол и/или наркотици, шансовете за инцидент стават огромни. Българската полиция отчита стряскаща статистика от установените нарушения само за една средностатистическа седмица – близо 15 хил. нарушения общо, без книжка са шофирали около 500 души, след употреба на алкохол – 255, а след употреба на наркотици зад волана са седнали 70 души, 117 са катастрофите, 5 са загиналите.

 

Решението на проблема не може да бъде търсено и изисквано от полицията - решението е в главата и поведението на всеки от нас. В редица европейски страни (например, Полша, Латвия и Естония) огромен брой шофьори (над 65%) притежават личен дрегер/алкохолтестер за самоконтрол. От направени интервюта с тези водачи се вижда, че собствения алкохолтестер им дава сигурност и спокойствие при вземане на решение за шофиране, а спокойният шофьор е значително по-безопасен за движението и за себе си.

 

Изводът е ясен и не изисква колебание - за да спре войната на пътя са нужни самосъзнание и самоконтрол с дрегер/алкохолтестер от всеки.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

Марки

Блог статии

Дрегер и кръвна проба за алкохол – какво ги различава?

14 Фев 2018
За да се установи (не)наличието на алкохол в кръвта, главно се прибягва до два варианта – използване на дрегер или кръвен тест.  Каква е разли...

Дрегерите за алкохол вече се интегрират успешно в пропускните системи на предприятията

04 Фев 2018
Дрегерите за контрол на достъпа са подходящи за вграждане към съществуващата система за пропускане на работниците или служителите в предприятието или...
Върни До Горе