За бърза поръчка или информация:
0888513916 - просто позвънете!

Доставката до Вас е БЕЗПЛАТНА , независимо от размера на поръчката!

Може да ни пишете на: info@alcoholtester.bg - ще отговорим веднага!

Знаете ли, че съществува мярка „една доза алкохол“? Това е 10 милилитра или 8 грама чист алкохол (100%).

Като използваме единицата мярка за алкохолна доза можем да се насочим и да добием представа колко силно е нашето питие и как ще ни се отрази. Ще можем да си поставим собствена мярка според любимото питие и изпивано количестово.

Дали това е всичко?

Още факти: Една алкохолна доза се усвоява от организма на нормален възрастен човек, до пълното й разграждане в кръвта, за един час. Времето за разграждане расте с увеличаване на количеството. И то не равномерно.

Не само това. Много са факторите, които влияят върху скоростта на разграждане и те са индивидуални за всеки човек:

  • Неговото тегло, пол, възраст и метаболизъм (способността на организма да превръща храната и алкохола в енергия);
  • Типа алкохол;
  • Вида храна и как тя се поема спрямо поемането на алкохола (накратко, храните ли се по време на пиене и с какво);
  • Настроението и нивото на стрес у човека.

Когато сте по-пълен и неподвижен, или много слаб и изтощен, пиете набързо, пиете силен алкохол, не приемате храна с него, тогава по-бавно организмът Ви се преборва с усвояването на алкохола в кръвта.

А какво ли става с дъха? А какво ли става ако веднага решите да шофирате? Не знаете какво е станало с алкохола. За да сте сигурни, трябва да проверте с дрегер за алкохол как любимото Ви питие и количестовото поети чаши Ви се отразява. За колко време се постига желаната концентрация във всяка ситуация.Тестерът Ви за алкохол може да не е винаги под ръка или да нямате възможност да го използвате. Но на пътя има контрол. Утре шефът може да Ви провери на работа.

За това, направете си своя сметка и таблица с нормите, които считате за Ваши обичайни чрез експерименти с дрегер за алкохол, като отделите повече време и се тествате на спокойствие, когато не шофирате. Ще имате нужда от малко информация за количествата дози алкохол в обичайно използваните чаши за най-често срещаните питиета, за да се ориентирате как Вашият организъм и различните фактори влияят за промяната на провилото 1 доза – 1 часразграждане.

Вино

13%

76 мл

1 доза алкохол

Бира

4%

250 мл

1 доза алкохол

Концентрат

40%

25 мл

1 доза алкохол

Сайдер

4.5%

218 мл

1 доза алкохол

Енергийна напитка

4%

250 мл

1 доза алкохол

шампанско

12%

85 мл

1 доза алкохол

Вино

11%

Чаша 125 мл

1,4 дози алкохол

Вино

14%

Чаша 125 мл

1,8 дози алкохол

Вино

11%

Чаша 175 мл

1,9 дози алкохол

Вино

14%

Чаша 175 мл

2,4 дози алкохол

Вино

11%

Чаша 250 мл – 1/3 бутилка

2,8 дози алкохол

Вино

14%

Чаша 250 мл – 1/3 бутилка

3,5 дози алкохол

Обърнете внимание! За Вашето здраве се препоръчва да не надхвърляте консумацията на 14 дози алкохол седмично! Това са 6 бири (4% - 500 мл), 6 чаши вино (13% - 175 мл), 7 чаши концентрат (40% - 50 мл). И то не всеки ден, а разпределени така, че да имате поне 2-3 дни „без алкохол“.

Зададохте ли си вече въпросите: Дали не пия много? Какво прави моето „едно питие“ или маята „една чашка“? Потърсете отговорите. Ще Ви помогне Вашият дрегер за алкохол.

Дрегер / Алкохолтестер като джаджа за смартфон
Възможността за измерване на алкохолно съдържание в човешкото тяло, съчетана с възможностите на мобилните устройства - смартфони, таблети и лаптопи е ...
Татко, какво е да си пиян? ... или употребата на алкохол от деца
Като родител Вие имате повече влияние върху Вашето дете, отколкото може би си представяте. Доказателствата сочат, че правилното общуване между родител...